Ασκήσεις που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς

Apr 03

Ασκήσεις  που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς

Τώρα που η άνοιξη ξαναμπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, πολλούς τους απασχολούν τα επιπλέον παχάκια που τους εμποδίζουν να έχουν μια σμιλεμένη κοιλιά. Όσοι παραμέλησαν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να κάνουν υπερωρίες τώρα που μπήκε ο Απρίλιος και η σκέψη του μπικίνι αρχίζει να μας απασχολεί.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν, ευτυχώς, ασκήσεις για τους κοιλιακούς που μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Ορισμένες είναι καλύτερες από κάποιες άλλες, και υπάρχουν μερικές που βοηθούν να χάσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Όπως και με κάθε άλλο πρόγραμμα γυμναστικής θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό προτού ξεκινήσετε, και να κάνετε πάντα προθέρμανση για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Ανύψωση γοφών

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, θα χρειαστεί να ξαπλώσετε ανάσκελα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως το πάτωμα. Χρησιμοποιήστε ένα χαλάκι ή μια πετσέτα για να προστατέψετε τη σπονδυλική σας στήλη. Τοποθετήστε τα χέρια στο πλάι, με τις παλάμες να κοιτούν προς το ταβάνι.

Σηκώστε τα πόδια ψηλά, έτσι ώστε τα πέλματα να κοιτούν το ταβάνι και τα πόδια να σχηματίζουν γωνία ενενήντα μοιρών με το στέρνο σας. Κρατήστε τα γόνατα όσο πιο τεντωμένα μπορείτε. Στη συνέχεια, σφίγγετε τους μυς της κοιλιάς, σαν να τραβάει κάποιος τον ομφαλό σας προς τη σπονδυλική σας στήλη, ενώ ταυτόχρονα ανασηκώνετε ελαφρώς τους γοφούς από το πάτωμα. Ανασηκώστε τους γοφούς για μερικά εκατοστά κρατώντας τα πόδια τεντωμένα ψηλά.

Μείνετε σ’ αυτήν τη θέση, και στη συνέχεια χαμηλώστε τους γοφούς ξανά στο πάτωμα. Επαναλάβετε, κάνοντας ένα σετ επαναλήψεων.

Περιστροφή του κορμού σε εδραία θέση

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, παραμένετε στο πάτωμα καθισμένοι. Λυγίστε τα γόνατα, έτσι ώστε τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Τα πόδια σας θα πρέπει να έχουν το άνοιγμα των γοφών σας. Τεντώστε τα χέρια μπροστά σας και μπλέξτε τα δάχτυλα μεταξύ τους. Σφίξτε τους κοιλιακούς και γείρετε το σώμα προς τα πίσω, έτσι ώστε να σχηματίζει γωνία σαράντα πέντε μοιρών. Με τους μυς της κοιλιάς σφιγμένους, στρέψτε τον κορμό προς τη μία πλευρά, όσο μπορείτε.

Ελέγχετε την κίνηση με τους μυς της κοιλιάς, έτσι ώστε το επάνω μέρος του κορμού να κινείται με μιας χωρίς να σας παρασέρνουν τα χέρια σας. Μην ξεχνάτε να έχετε τα χέρια τεντωμένα μπροστά σας με τα δάχτυλα ενωμένα – φανταστείτε πως σημαδεύετε με πιστόλι.

Αφού στρέψατε τον κορμό όσο περισσότερο μπορούσατε, επιστρέψτε στο κέντρο, και στη συνέχεια στρίψτε προς την αντίθετη πλευρά. Επαναλάβετε όλα τα βήματα για ένα σετ επαναλήψεων. Φροντίστε να κάνετε αργές και ελεγχόμενες κινήσεις. Μην αφήσετε τη φόρα να σας παρασύρει.