Τι είναι τα αντιοξειδωτικά

Jun 24

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι τα αποτελέσματα των διαδικασιών στα κύτταρα που μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα των κυττάρων, δομή και γενετικό υλικό. Αντιοξειδωτικά να αποτρέψει αυτό από την εμφάνιση. Που εμφανίζονται φυσικά στο σώμα και μπορεί επίσης να προστεθεί με τη διατροφή και τα συμπληρώματα.

Συμπληρώματα, όπως βιταμίνες Α, C και Ε και το σελήνιο όλες περιέχουν αντιοξειδωτικά. Συμπληρώματα είναι ευρέως διαθέσιμα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, παντοπωλεία και φαρμακεία. Έρχονται σε μορφές όπως δισκία, κάψουλες και soft πηκτών και λαμβάνονται από το στόμα.

Συνιστάται να αναζητήσουν ένα πακέτο αντιοξειδωτικό πολυ σε αντίθεση με μια ενιαία. Συνιστάται, επίσης, ότι τα συμπληρώματα πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της φυσικής διατροφής, να μην την αντικαταστήσει. Ασθενείς που πάσχουν από ασθένεια και υπό θεραπεία της συνταγογραφημένα φάρμακα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν από την προσθήκη των αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων στη διατροφή τους.

Ένας γιατρός θα είναι σε θέση να βοηθήσει να συστήσει την απαιτούμενη δόσεις για συμπληρώματα και δείχνουν τις διατροφικές αλλαγές που θα επαινούσε καλύτερα θεραπείες ήδη σε εξέλιξη. Αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων για διαφορετικά υγιή άτομα είναι γενικά χωρίς παρενέργειες και ασφαλή στη χρήση.

Αν και τα συμπληρώματα μπορεί να είναι ευεργετική, οι μελέτες δείχνουν ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο τρώγοντας φρούτα και λαχανικά όπου αντιοξειδωτικά είναι φυσικά παρόντες. Τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια, ντομάτες, σταφύλια, πράσινο τσάι και ρόδια περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Επίσης, βότανα όπως σκόρδο και δενδρολίβανο έχουν. Επειδή τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ιχνοστοιχεία ευεργετικά, τρώγοντας τους σε αντιδιαστολή με ένα ενιαίο συμπλήρωμα είναι πολύ καλύτερα.

Έχει αναφερθεί ότι αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει μια σειρά ασθενειών. Καρδιοπάθεια φέρεται να είναι μπορεί να προληφθεί με τη χρήση βιταμίνη C βιταμίνη ε. μπορεί να βοηθήσει ελέγχου πίεσης του αίματος. Αντιοξειδωτικά παρουσιάζονται επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως ο διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου. Εκτός από την πρόληψη των ασθενειών, πιστεύεται αντιοξειδωτικά μπορεί να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης όπως ζαρωμένο δέρμα και απώλεια του μυός.

Αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί να είναι επωφελής για το σώμα για να βοηθήσει να αποκρούσει την ασθένεια και την ασθένεια. Σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες και διαβήτη μπορεί να προληφθεί με κατάλληλη αντιοξειδωτική επίπεδα. Αυτοί εμφανίζονται φυσικά στο σώμα και είναι παρούσα σε πολλά τρόφιμα και βότανα, κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή που γεμίζουν με τα τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά συνιστάται και είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσει τις διατροφικές απαιτήσεις. Ωστόσο, εάν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετά από αυτά τα τρόφιμα, ένα συμπλήρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτά πρέπει να λαμβάνονται με τα γεύματα, δύο φορές την ημέρα, και συνιστάται να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές συσκευασίες, σε αντίθεση με την ενιαία δόσεις.